A harcsahorgászat szabályai

 

Érkezéskor a személyazonosságot és a napijegy előzetes igénylését igazolni kell és a horgászat befejezéséig a horgászigazolványt le kell adni a halőrnek.

A vízre bocsátandó csónaknak a megfelelő biztonsági felszereltséggel kell rendelkezni. A biztonsági felszerelések meglétéért és épségéért a horgászt terheli a felelősség. Mentőmellény használata kötelező. A vízen való közlekedésre csak evezőt vagy elektromos motort lehet használni. Robbanómotor használata tilos.

A csónakot csak a kijelölt helyen lehet vízre bocsátani és ott lehet a vizet elhagyni is.

A vízterületen úgy kell horgászni, hogy a parti horgászokat ne zavarják! 

Kikötés előtt a halőrt telefonon értesíteni kell a kikötés időpontjáról.

A halőrnek joga van a távozáskor az eszközök átvizsgálására.

Éjszaka ki kell világítani a csónakot!

Csak harcsára szabad horgászni, minden más halat vissza kell engedni!

Napi maximum 15 csónak mehet a vízre, egy csónakban annyi fő tartózkodhat, hogy a biztonságot ne veszélyeztesse. Minden csónakban tartózkodó horgásznak napijegyet kell vásárolnia, kivéve a tagjainkat! Személyenként 2 db harcsát lehet megtartani. A fogási naplóba be kell írni a fogásokat!

Mindenki saját felelősségére tartózkodhat a vízen. Bármilyen sérülésért, balesetért az egyesületet semmiféle felelősség nem terheli.

A védőfelszerelések használata kötelező!

A kifogott halakkal kíméletesen kell bánni!

Az Országos Horgászrend, illetve az egyesület saját horgászrendjének, valamint a harcsahorgászatra való szabályoknak a megszegése minimum a legmagasabb szintű eltiltással büntetendő!

Napijegyet előzetes egyeztetés után a halőröknél lehet vásárolni.A napijegy ára ami 24 órás 06-06-ig 3000forint.

A szabályokat a Hoórvölgye Horgászegyesület vezetősége megváltoztathatja. A változásokat köteles közzétenni a www.matyohorgasz.eu honlapon.

 

 

A csónakos harcsahorgászat december 1. és március 1. között nem engedélyezett!

 

 

Bejelentkezés, időpont egyeztetés: 06-70/360-8251